Kom binnen!

Het is een warm welkom. Zodra je de ruime studio van Foto ID binnenstapt, is het een koud kunstje om je thuis te voelen. Fijne muziek, de geur van wierrook en een sfeervol zitgedeelte; je bent er snel op je gemak. En dat is precies wat Ad en Annelies willen. “We zorgen voor een vers bakje koffie en we nemen de tijd voor onze klanten”, vertelt Ad. “Hierdoor ontstaan er ongedwongen gesprekken, waarbij we de wensen van de klant en de mogelijkheden doornemen.” Die mogelijkheden zijn er genoeg. Ad en Annelies hebben zich als team gespecialiseerd in zowel zakelijke als particuliere opdrachten. Annelies bedient de camera met name bij het maken van persoonlijke foto’s. “Ik fotografeer met name gezinnen, huisdieren, zwangere vrouwen, pubers, trouwerijen enzovoort”, zegt Annelies. Ad richt zich meer op zakelijke fotografie. Hij maakt onder meer profielfoto’s voor bedrijven, fotografeert evenementen en hij maakt zakelijke fotoreportages. Hoewel het stel de rollen in die zin heeft verdeeld, werken Ad en Annelies toch nauw samen bij het schieten van hun beelden.

De unieke samenwerking
“De meeste fotografen worden geholpen door een assistent of stagiaire. Wij hebben de luxe dat we altijd een gekwalificeerde fotograaf aan onze zijde hebben”, vertelt Ad. Annelies vult hem aan: “Onze gedachten over een goede foto liggen op één lijn. Als ik een foto ga maken, ziet Ad – zonder te overleggen – hoe hij bijvoorbeeld de belichting moet organiseren. Doordat we elkaar zo goed aanvoelen, kunnen we heel relaxed en efficiënt samenwerken.” Ad en Annelies zijn het erover eens dat het ’t meest belangrijk is dat een foto impact heeft. “Als een klant met tranen in de ogen staat, dan heb je een goede foto gemaakt”, zegt Ad. “Daarnaast is de manier waarop wij ‘schrijven met licht’ van groot belang voor het beste resultaat”, vervolgt Annelies. “Licht moet echt een toevoeging zijn. Door hier goed mee te werken, krijg je ook de mooiste schaduwen. We proberen als het ware te kalligraferen met licht om zo een pakkend beeld te creëren.”

Een onvergetelijke belevenis
Het bevlogen duo wil niet alleen mooie foto’s afleveren. Ad en Annelies streven ernaar om hun klanten een onvergetelijke beleving mee te geven. “We proberen samen een blijvende herinnering te maken en echte emotie los te krijgen”, vertelt Ad. “Onze manier van werken en de stijl die we hanteren, is wat ons onderscheid.” Ondanks het puike werk dat het duo levert, zijn Ad en Annelies er op gebrand om te blijven verbeteren. “We nemen regelmatig deel aan Nederlandse en internationale fotowedstrijden om ons niveau op een nog hoger niveau te krijgen”, zegt Annelies. Als je rondkijkt in hun studio, dan zie je al snel dat je hier met succesvolle professionals te maken hebt. Tal van bronzen, zilveren en gouden certificaten sieren de muren.

De toekomst
Ad en Annelies maken met Foto ID hun dromen waar. Met hun unieke samenwerking, hun beleving en hun passie blijft het creatieve stel streven naar de beste foto’s voor hun klanten. Over de toekomst denken Ad en Annelies hetzelfde: “We willen doorgaan met waar we mee bezig zijn en zullen altijd nieuwe dingen blijven ontdekken, bedenken en proberen”, besluit Annelies.