« Silver Award»

Gepubliceerd op 09-11-2021

OWYEAH!! Opnieuw in de prijzen! ???

Na het behalen van een Gold Award in oktober, ben ik gisteren in
gisteren in Rotterdam de winnaar geworden van de Zilver Award voor de thema wedstrijd “MindFuck”. Deze themawedstrijd wordt georganiseerd door Master Photographers Network (MPN), die haar leden jaarlijks de kans biedt hun werk door een leden- en een vakjury te laten beoordelen. Het thema dit keer was “MindFuck”.


MPN is een netwerk van professionele fotografen, dat als doel heeft het niveau van creatieve vakfotografie op een hoog peil te houden. Tijdens het najaarscongres op 6, 7 en 8 november werd mijn foto beoordeeld als het op één na beste van vele deelnemers. De vakjury, bestond uit Janusz Szpakowski (Spanje), Ingrid van Heteren (Nederland) en Stephan Kaminski(Duitsland) en Margo de Wijk Fotograaf (Nederland).

MindFuck is een thema wat moeilijk vast te leggen was in een foto. Je kunt er als fotograaf een gedachte bij hebben, maar de jury moet deze ook zien in de foto. Daarnaast moet de creativiteit en de belichting van de foto ook kloppen. Wat is de MindFuck in mijn foto? Bondage wordt vaak gezien als SM. Echter heeft bondage alles te maken met liefde en respect. De betekenis van een rode bloem is ook liefde en respect. Het touw loopt in de foto over in de steel van de rode bloem en de bloem heeft vormen van een gekruld touw. Ook de lijst waarin de foto werd gepresenteerd is voorzien van krullen. De jury sprak van een mooi geheel, waarin het thema mooi is weergegeven met passend licht en een mooie bewerking.

Ad-Vereijken-Foto-ID-Zilver-Award-MPN-Rotterdam-Helmond-1636837983.jpg
Uitreiking-MPN-Silver-Award-Foto-ID-Helmond-Rotterdam-Winnaars-1636837948.jpg